windmolen zee groot

Grote Windmolen Kopen

Een grote windmolen kopen? Het is zeer complex om online een goede oplossing te vinden, waar je een grote zakelijke windmolen kan aanschaffen of bijvoorbeeld kan investeren in grote windmolens. Wij hebben echter drie mogelijke oplossingen gevonden en hebben deze op een rij gezet. Onder grote windmolens verstaan wij windmolens met een diameter van minimaal 50 meter. Zie ook de illustratie voor een goed beeld.

Investeren in een Grote Windmolen

Het is nieuw en zeer interessant binnen een groene aanpak om een deel van een grote windmolen te kopen. In een aanpak als dit moet een eenmalig bedrag betaald worden, en in ruil hiervoor krijg je jaarlijks een bepaalde hoeveelheid stroom. Zo’n concept is bijvoorbeeld te vinden bij De Windcentrale. De onafhankelijke reviews over dit soort partijen zijn positief. Wij vinden dit dan ook bijzonder interessante initiatieven die passen bij bedrijven die een groenere aanpak willen doorzetten maar niet in een omgeving in Nederland staan waar genoeg wind is voor een rendabele windmolen strategie. Op de lange termijn kan dit aantrekkelijker zijn dan een gewoon contract met een energiemaatschappij.

Ook is het natuurlijk mogelijk om simpelweg mee te investeren bij de aanbouw van een windmolenpark. Voor de bouw wordt dan geld opgehaald (dit kan zowel bij particulieren als bij zakelijke partijen zijn) en daar hiervan wordt de windmolen gerealiseerd. Vervolgens wordt gedurende de levensduur van de windmolen een jaarlijkse rente uitgekeerd. (denk aan 5% tot 10%)

Hier bij ontvang men dus geen windenergie zelf, maar er wordt wel mee geprofiteerd. Bedrijven die dit soort diensten aanbieden zijn:

  • Windsharefund – WindShareFund investeert in rendabele, kwalitatief hoogwaardige windmolens in Duitsland. Duidelijke energiewetgeving is de basis voor betrouwbaar investeren.  – Windsharefund.nl
  • Meewind – Beleg nu in het Energie Transitiefonds met een verwacht rendement van 6 tot 7%. – Meewind.nl
  • Meer informatie over investeren en beleggen in windenergie: met onder andere reviews van Greenchoice, De Wind Centrale en Wind Crowdfunding.

Let wel op, dit soort beleggingen zijn vanzelfsprekend net als alle andere beleggingen risico vol. Lees alle voorwaarden zeer goed door.

Een grote windmolen kopen via de fabrikanten

Er zijn een aantal windmolen fabrikanten actief in Nederland. Alle partijen zijn open en benaderbaar voor vragen en mogelijkheden.

  • Lagerwey – 100m tot 162m – Fabrikant van zeer grote windmolens voor windmolenparken.
  • Enercon – 44m tot 138m – Bekende partij van Duitse oorsprong voor zakelijke windmolens, kan op alle vlakken assisteren.
  • EWT – 52m tot 61m – Leverancier van Windmolens in Nederland.
  • Siemens Gamesa – 114 tot 152m – Internationale technologie partij ook actief met grote windmolens.

In onze optiek starten grote windmolens bij 50m, praat je echter met een grote fabrikant op het vlak van windmolens dan zijn windmolens met een diameter van 50 meter mini windmolentjes. De grootste windmolens ter wereld hebben een diameter van 164m. Wil je dit soort windmolens aanschaffen dan moet je bij MHOV zijn.

Tweedehands een grote windmolen kopen

Voor windmolens is er een ook grote tweedehands markt beschikbaar, hier kan je per windmolen goed bekijken naar de mogelijkheden. Dit is echter niet iets wat je moet doen als je nog niet veel ervaring hebt in de windmolen industrie. Hier kan dat bijvoorbeeld bij BS Green.com.

Het traject aangaan via Windmolen Consultancy

Er zijn verschillende bedrijven actief in de consultancy van windenergie. Een paar springen er in ieder geval bovenuit:

  • BLIX Consultancy– BLIX Consultancy BV. – Specialist in contract- en package management bij windturbines op land, op water (Offshore Wind Consultancy) en grootschalige zonnevelden.
  • Topwind ConsultancyTopwind.nl – Al vele jaren wind consultancy,team van 10 medewerkers, projectsupport, 2nd opinions: van alle markten thuis.
  • Chris Westra Consulting – Expert op het gebied van Windenergie – 45 jaar ervaring. ( Chris Westra Consulting.nl )

Ben je nieuw in deze industrie dan is het toch wel aan te raden om deze markt te betreden via een professionele / ervaren partij.